torstai 28. tammikuuta 2010

Viikko takana

Opinnot alkaa sujua. Mutta olenkin kyllä tehnyt paljon töitä niiden eteen. Onneksi aikatauluni on aika löysä ja ehdin opiskella päivälläkin. Muokkasin muuten kommentointiosuutta, joten nyt kaikkien teidän (myös ei google-tilin omistajien) pitäisi voida kommentoida. Kampuksella on myös aktiivinen web-kamera, josta voitten vaikkapa tarkkailla paillisia nopeita säänvaihteluita: http://www.aui.ma/webcam.htm

Toissailtana täällä oli esiintymässä suosittu kansanmusiikkiyhtye Orchestre Fréres Sefiani, joka soitti useamman tunnin erityisesti häissä kuunneltavaa musiikkia. Olo oli kuin rockkonsertissa, kun kaikki ympärillä olevat lauloivat mukana, tanssivat villisti ja vihelsivät. Menoa jatkui kuulema puoleenyöhön, mutta me liukenimme aikaisemmin. Kaikissa opiskelijatapahtumissa (kuten tämän iltaisessakin club fair -tapahtumassa) soitetaan uskomattoman kovaa musiikkia. Siitä en ole kauhean innostunut. Lisäksi täällä kampuksella opiskelijaelämä tapahtuu aina iltaisin/öisin. Opiskelijat ottavat päiväunia, jotta jaksavat tanssia, laulaa karaokea jne. (Huom. selvinpäin). Minullehan nämä myöhään valvomiset ei tietenkään sovi, mutta olen sentään jaksanut valvoa melkein joka ilta yhteentoista, ja joskus myöhempäänkin etten vaikuttaisi kämppiksen mielestä ihan nynneröltä. Miltä toki varmasti jo nyt vaikutan, kun suhtaudun turhan epäilevästi paikallisen baarin torstai-illan "ilmaista shampanjaa naisille" meininkiin enkä ole ainakaan toistaiseksi halunnut lähteä. Kämppis on ihan ok, mutta en kyllä usko ystävystyväni hänen kanssaan kohteliaisuuksia enempää.

Eilen meille esiteltiin paikallista opiskelijoiden huvitoimikuntaa, jotka järjestävät retkiä, pyörittävät kerhoja ja tekevät sanomalehteä. Tänään klubit sitten mainostivat toimintaansa (samalla tavalla kuin meidän yliopiston järjestöpäivässä. Kerhot olivat vain hyvin viihdepainotteisia poliittisuuden tai ainejärjestöisyyden sijaan). Itse ilmoittauduin Explorers clubiin, joka tekee retkiä ja vaelluksia sekä Horse Riding Clubiin, jossa tarjotaan eri tason ratsastajille retkiä lähes viikoittain. Lisäksi menen ainakin kuuntelemaan Hand in hand -hyväntekeväisyys toimintaa, joka pääasiassa auttaa lähiseudun lapsia, mutta myös köyhiä. Osa porukasta tekee tätä aktiviteettia selvästi vain CV-merkintöjä kerätäkseen, mutta kyllä ihan aidosti kiinnostuneitakin tuntuu olevan. Mietin vielä vähän tähtitiede klubia, joka kuulema käy jossain hienolla tähtitornilla.
Eilen päästiin myös moskeijakierrokselle, joka on siis hyvin harvinaista ei-muslimeille. Moskeija oli valoisa ja tyhjä. Imaani kertoi perusjutut ja vastaili kysymyksiin.

Huomenna iltapäivällä lähdetään Feziin. Säädettiin kyllä pitkään japanilaisen Yurin ja saksalaisen Clemensin kanssa mitä tehdään. Tänään päätettiin, että lähdemme yhdessä yhden jenkin kanssa, jonka kämppäkaveri lähtee näyttämään paikkoja ja hommaa hotellin. Sitten siellä katsotaan tullaanko jo lauantaina takaisin ja mitä tehdään sekä kenen kanssa hengaillaan. Myös kaksi muuta vaihtariporukkaa suuntaa Feziin, pari ryhmää Meknesiin ja osa Rabatiin. Ihan hirveän suuria intohimoja mulla ei ole matkustaa isolla porukalla, koska se on aina niin hirveää säätöä. Yurin kanssa pyydettiin Clemensiä meidän miesseuraksemme, koska koimme olevamme turhan pieniä lähtemään kahdestaan. Varmaan tämä eka reissu nyt näyttää kuinka tulevaisuudessa olisi hyvä matkustaa. Yritän kyllä pyrkiytyä itse pysymään tässä laadukkaassa japani-saksa-suomi-seurassa.

4 kommenttia:

  1. SulkkAri vihjaa vedenkeittopulmaan, että kylältä tai kaupungista voisi löytyä keitinkierukka: semmonen sykkyrälle väännetty, vähän pikkusormeasi ohuempi sähkövastus,josssa voi olla pieni kahvanykerö tai sitten ei, mutta jonka voi jokatappaaksessa muljauttaa esim. mukiin tai vesilasiin kiehauttamaan mukissa olevan veen. Onhan siinä myös kaapelin pätkä ja sen päässä pistoke. Jos löydät semmosen, niin koeta saada jonkinlainen havaintoesitys käyttöohjeeksi ettemme joudu lukemaan "Savun hälvettyä tutkimme vahingot..." Syylinkiterkkuja Ainolle! Nam!

    VastaaPoista
  2. Muumin kanssa kokeilua

    VastaaPoista
  3. muumi tässä yrittää lähettää Ainolle viestiä. Tokkohan onnistuu. Antti opetti eilen, mutta kun minun pää on kuin seula, ei siellä mikään hyvin kauaa kestä. Ilmoita, onnistuiko tämä, niin että tiedän, tarvitsenko lisäopetusta.Tutuilta terkkuja
    muumimummo

    VastaaPoista
  4. Suunnilleen oikein menee. Kommentti siis ainakin näkyy täällä. Lähetän sinulle vielä sähköpostia.

    VastaaPoista