keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Kampusmiljöötä



Kampuksen talot näyttävät hyvin pitkälti juurikin siltä, miltä yliopiston nettisivuillakin. Kuvassa edessä ilmeisesti pääsisäänkäynti Education zonelle, takana asuntolataloja (joita on yhteensä noin 20). Kampusalue on aika iso, ja vaikka olen pariin kertaan kävellyt ympäriinsä en ole vielä löytänyt alueen rajoja. Urheiluhallissa käväisin tänään katsastamassa. Paljon mainostettu uima-allas löytyi, mutta vettä siellä ei ollut yhtään!



Ylemmässä kuvassa kampuksen keskellä oleva moskeija. Alemmassa toistaiseksi kaunein löytämäni yksityiskohta rakennuksissa. Tosin ei hajuakaan mikä kyseinen rakennus oli.



Tässä asuntolataloni, talo 27.



Tässä huoneeni 360 asteisesti. Huone on suunnilleen meidän olohuoneen kokoinen, jos kylppäri lasketaan mukaan. Ovet aukeavat sisäänpäin ja täytyy sulkea avaimella. Lukot ovat tietysti tällaisen ammattilaisen mielestä ihan tyhmät ja turvattomat. Avaimella täytyy siis myös poistua huoneesta, joten hätätilassa avaimet ei saa olla hukassa. Mielestäni palotikkaitakaan taloissa ei ole, joten täytyy ehkä keksiä mikä olisi paras hätäpoistumistie täältä. Alhaalla on Common kitchen, joka on suunnilleen vessan kokoinen. Siellä on keittolevy ja vesihana. Voi olla että ravintolaruoka voittaa.









Huoneissa on puhelimet, joilla on ilmaista soittaa kampusalueella, myös huoneisiin. Ilma on verrattavissa meidän kevääseen, huhti-toukokuuhun. Tosin päivällä on lämpimämpää. Tänään hain extra planketin, koska paikallinen peitto on tosiaan vain huopa. Toivottavasti nyt selviän paremmin yöllä. Sisällä siis palelee, erityisesti yöllä. Todistettavasti täällä on ollut myös lunta jossain vaiheessa. Yleensä kevätlukukausi on lumista aikaa, mutta tänä vuonna ilmastonmuutos on iskenyt tännekin.



Aikaeroa Suomeen olikin kaksi tuntia eikä yhtä. Viime yön 12 tunnin yöunet, tosin levottomat ja palelevat, helpottivat. Tänään katsastelen vain paikkoja ja yritän ehkä etsiä muita paikalla olevia vaihtareita. Sain eilen ID-korttini, jonne oli ladattu rahaa 1000 dirhamia (noin 89 euroa), jolla olen voinut maksaa kampuksella. En kylläkään saanut selvyyttä siitä, joudunko maksamaan tonnin takaisin vai oliko tämä lahjoitettu alkupääoma. Olen käyttänyt suunnilleen 18dh (1,5 e) ilta- ja aamupaloihin (jugrua, banaania, kroissanttia, mehua ja vettä). Skype toimi moitteettomasti. Ensimmäinen puhelu kotiin Samun kanssa on jo vaihdettu. Mieli on harvinaisen hyvä tällä hetkellä.

4 kommenttia:

  1. Ai juku, Aino on perillä, kunnossa ja tyytyväinen. Se on Päivän Paras Uutinen.
    Vai ei makuupussia? Mikäs se semmonen retkeläinen on? Äkkiäpä on unohtunut, vaikka me Pamin ja Tuomon kaa yrittiin idättää selkäytimiinne hyvien leirivarusteitten merkitystä pois kotoolta oltaessa, vissiin vähän toista kymmentä vuotta, milloin missäkin katveessa. Entäs puukko? Älä vaan sa...No niin, no, olkoon - pääasiahan on, että olet perillä ja kunnossa. Taidanpa rohkaistua lähettämään lyhytpartaisen lentohalin. Nam.

    VastaaPoista
  2. Moroporo!

    Onpa huippuu, kun oot päässyt perille! :) Pitääkin nyt ruveta seuraamaan tätä siun blogia aktiivisesti. Kuvat on hienoja ja huonekin näyttää siistiltä, mut ihan epistii, kun siellä on jo noin lämmin. Täällä on -20 tai enemmänkin. Joensuussa pyöräily on jäätävää. Matti menee huomenna teidän naapuriin pelaamaan ropea ja mie ostin tänään suomalaisen alesta 2 korukirjaa, ne on huippuja! :D

    Onko näkynyt muita erikoisia eläimiä kuin aaseja? :)

    - Anni

    p.s harjoittelen vasta tätä kommentointia, pikkuisen on hankalaa, kun pitää olla joku google-tili..

    VastaaPoista
  3. Ari: Juu oli tyhmää olla ottamatta makuupussia, sillä olisin tarvinnut sitä myös Italin lentokentällä. Makari oli kyllä pakkauslistalla, mutta viime hetkellä jätin sen pois. Tyhmä veto.

    Anni: Elukoista en ole kissoja eksoottisempia vielä nähnyt. Niitä olenkin nähnyt täällä kampusalueella jo kolme erilaista <3 Jee! Yhden sinisen linnun näin ohimennen ja aika kovalla äänellä linnut aamuisin sirpittää, mutta ehkäpä vielä eksotiikka tulee näkymään.

    VastaaPoista
  4. repesin tosta uima-allas jutusta :D tosi hauskaa seurata tätä blogia, palaa kymmenen vuoden takaiset jutut mieleen. kuvista päätellen kampuksella ei ole muuttunut mikään, huoneetkin näytti just tolta! ja tosiaan uima-altaassa ei ollut vettä myöskään vuonna 2000...

    VastaaPoista