tiistai 26. tammikuuta 2010

Ahdistavat opinnot




Tänään aamulla oli poliittista antropologiaa. Dr. Shoup ei tällä viikolla ole vielä paikalla joten Dr. Ross tuurasi häntä ja esitteli vain kurssin aikataulun. Aikataulu on tiukka ja työläs. Neljä kahdeksan sivun esseetä kurssilla käsiteltävistä vähemmistöistä ja yksi lyhyempi essee kurssilla tehtävästä retkestä. Huh. Täytyy nyt vielä selvittää mikä on näiden ”paper”, koska eripituinen se on kuin meillä. Seuraava kurssi, islamilainen taide, alkoikin tunnin myöhässä ja tunnilla ehdittiin käydä vain tuleva ohjelma läpi. Kenttätyökurssilla Dr. Shoupia taas tuurattiin, mutta tällä kertaa joku marokkolainen opettaja. Sillä kurssilla tehdään yhteensä seitsemän palautettavaa tehtävää ja kokeillaan tutkimus- ja tiedonkeruumetodeja myös kahdesti kentällä. Kurssit vaikuttavat todella työläiltä. Jokaiselle luennolle täytyy valmistautua lukemalla kurssikirjallisuutta, josta sitten keskustellaan. Onneksi antropologian kursseilla ei sentään ole väli- eikä loppukokeita vaan tehtävät riittävät. Niissä saatan jopa pärjätä kun saa rauhassa tehdä. Sen sijaan islamilaisesta taiteesta koetilanteessa kirjoittaminen voi olla haastavampaa.

Mutta aika ulapalla ja epätoivoisena olen tänään ollut. Kai se tästä lähtee sujumaan, mutta kielen kanssa kyllä takkuaa. Monet marokkolaiset, niin opettajat kuin opiskelijatkin puhuvat niin sekavaa ja epäselvää englantia etten oikein saa selvää. Natiivipuhujat puhuvat puolestaan turhan nopeasti. Kaikilla kursseilla arvosanasta suuri osa muodostuu aktiivisesta osallistumisesta ja keskustelusta. Mutta mites siinä keskustelet kun et ymmärrä edes puheenaihetta tai kysymystä. Olen tänään sanonutkin kaikille, että tämä lukukausi tulee olemaan koko opiskeluaikani haastavin ja työläin.


Kulkureittien laatoitusta
Räntäsää ei oikein nappaa. Vaikka tulee lunta, niin täytyy koko ajan kävellä sateenvarjon kanssa. Myös kallon täällä voi saada helposti halki tai nilkan poikki, sillä kaikki lattiat on liukkoista laatoista ja myös ulkona kulkureitit. Sisällä lattioita pestään koko ajan, joten ovat vaarallisen liukkaat. Ulkona lumisohjo liukastuttaa. Täytyy siis koko ajan kävellä niska jäykkänä. Lisäksi lämmittämisestä huoneilma kuivuu jota myöten myös limakalvot. Ilmeisesti myös vuoristoilma vaikuttaa. Tämä aamu alkoikin vanhalla kunnon nenäverenvuodolla. Tiukkoja tilanteita varten nenätöpperöitä on nyt taskut täynnä. Nyt ei siis oikein nappaa koko Marokko, mutta jospa se tästä viimeistään viikonloppuna jos pääsisi käymään jossain kauempana kylillä, Fezissä tai Meknesissä.

3 kommenttia:

  1. Puhutun kielen ymmärtäminen toimii samalla tavalla kuin luetun, kohta ymmärrät! Minulta menee yleensä n. 100 sivua uuden "vaikean" (uusia sanoja joka sivulla) tekstin kanssa. Loput 200-400 meneekin sitten helposti. Asiakkaat uusista maista saavat minut yleensä ensin epäilemään että kuulen vielä huonommin kuin itse asiassa kuulen :) Kokeile sulkea silmät, kuulet paremmin.
    Melkein yhtä paljon lunta kuin täällä!

    VastaaPoista
  2. Dr.Ross <3 kurssit kyllä teettä paljon töitä, mutta myös antaa paljon. toivottavasti tämä Dr.Shoup on yhtä innostava kun Dr.Ross, joka opetti mua kahdella kurssilla. tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Dr. Shoup on kuulema Dr. Rossin miesystävä (tässä ympäristössä kiinnostava uutinen, jonka kämppikseni kertoi) ja molemmat tykkää vaihtareista. Odotan ensi viikon tapaamista, koska hänen kurssinsa ovat todella työläitä.

    VastaaPoista