torstai 11. helmikuuta 2010

Tylsää....booooring...

Viime aikoina on ollut uskomattoman tylsää. Nyt vasta tajuan, mitä paikalliset opiskelijat tarkoittavat sillä, ettei täällä ole mitään eikä täällä voi tehdä mitään. Olen opiskellut melko tehokkaasti päivittäin, urheillut niin että ehdin jo särkeä käsivarteni ja nyt on pakko pitää siitäkin lepoa. Uima-allas avattiin tällä viikolla ja eilen kävin kauhomassa kilometrin, joka pahensi maanantaina step-aerobicissä reväyttämääni hauislihasta. Tänään käsi on jo parempi, mutta sen verran kipeä etten voi tehdä kummempia. Tylsyys iskee. Ehkä juuri tämän tylsyyden vuoksi täällä on tarjolla kymmeniä kerhoja ja erinäisiä karaoke- ja leffailtoja.

Olen tällä viikolla ollut aika väsynyt opiskeluun, sateiseen säähän ja tekemättömyyteen. Toivottavasti jotain tapahtuisi pian. En voi lähteä viikonloppuna mihinkään, sillä lauantaina antropologian kenttätyökurssilla piirretään karttaa Ifranen keskustassa. Sitä toisaalta odotankin, sillä se on jotain muuta kuin ainaista lukemista. Sunnuntaina toivottavasti lähden ratsastuskerhon retkelle Kenitraan (?). Toistaiseksi retkestä ei ole kuulunut mitään infoa, joten sekään ei ole varmaa. Ensi viikolla on kyllä pakko jo päästä jonnekin.

Tulevan sunnuntain ystävänpäivä tuntuu olevan täällä iso juttu. Ravintolan aulassa myydään nyt jo lahjoja ja kukkia ja opiskelijat haluavat jäädä kampukselle kotiin menon sijaan. Itseäni ylikaupallinen "juhlapäivä" ei juurikaan innosta, mutta mielenkiinnolla toki seuraan tätä "pariutumisrituaalia". Google Mapsin Suomesta julkaisemat katuvalokuvat ovat tällä viikolla olleet suurin iloni. Ihanaa kun voi kuvitella käyvänsä Romolla ja Joensuussa aurinkoisena kesäpäivänä. Ei varsinaista koti-ikävää vielä, mutta yleistä ahdistusta mm. aiheista: ovatko marokkolaiset pojat vain ystävällisiä vai odottavatko enemmän, mitä tehdä kun ei jaksa enää lukea yhtään riviä englanniksi, mitä tehdä neljän päivän lomalla kahden viikon päästä tai spring breakillä – ja kenen kanssa?

Eilen suurimpia puheenaiheita täällä on ollut yliopiston uusi internet-sivujen kieltopolitiikka. Ilmeisesti syynä on se, että nettikaistaa ei riitä tarpeeksi kaikille, kun osa käyttää sitä mm. leffojen lataamiseen. Mutta uskomatonta on se, kuinka tehokkaasti sivustoja on blokattu. Onneksi itse pääsin ainakin vielä eilen Ylen Areenaan katsomaan Karjalan kunnaita. Suurin osa videoita näyttävistä sivuista on blokattu. Uskomattomia perusteita kielletyille sivuille kyllä löytyy. Esimerkkinä: "Blocked: Folklore Websites that promote supernatural resources such as; fortune telling, horoscopes,fen shui, palm reading, tarot reading, UFO's, etc." Tuolta voi perehtyä lisää AUI nettisivukieltopolitiikkaan http://www.aui.ma/VPFA/its/web-usage-policies.pdf Mutta täällä kuplassa kyllä kiellot osataan kumota tai kiertää sen verran tehokkaasti, että mitä luultavammin myös tähän on jo keksitty erinäisiä keinoja. Myös minua on Suomesta käsin jo ohjeistettu.

Aurinkoa ja actionia odotellessa maisemia paluumatkalta Meknesistä.


4 kommenttia:

  1. Jos käy ilmi, että marokkolaispojat odottavat enemmän... vedä Haisuli esiin. Panin merkille yhteiskuvastanne mausoleumissa, ympärillänne ei näkynyt ainoatakaan kaksijalkaista. On muuten ollut kiva matkustaa kanssasi marokossa. Aivan kuin olisi itse päässyt sinne matkalaukkusi mukana, niinkuin Haisuli. Toivottavasti tylsyys loppuu, mutta toisaalta - onhan siinäkin oma mielenkiintonsa:) voiko vielä tylsemmäksi mennä... Voimia ja jaksamista sinulle opiskelun saralla. Tiiviisti seikkailuasi seuraten. T:)Satu

    VastaaPoista
  2. Tipahdin - mitä tarkoittaa "ei mitään tekemistä"? Minua hengästyttää tuollaiset laiskottelut :D

    VastaaPoista
  3. Koeta kestää. Ei täälläkään mitään tapahdu, pakkasta vaan ja joskus aurinko jo pilkottaa. Eilen en päässyt nettiin ollenkaan, mutta Tapsan ystävällisellä avustuksella se jo tänään onnistui. Joko kätesi on parantunut? Toivottavasti ensi viikonloppuna opiskelusi sujuu supsakkaasti. Minä ainakin nautin lukiessani sinun seikkailuistasi siellä kaukana.Ne estävät suuresti tylsistymästä . Ihminen on vaikka aidan vitaksena, kun tarve vaatii.Halauksin muumi

    VastaaPoista
  4. Mielenkiinnolla seuraamme myös täällä Välisalmen perukoilla "seikkailuasi". Toivottavasti ikävystyminen on vain hetkittäistä, ja saat kokemuksien arkkuun paljon muisteltavia asioita.

    Tsemppiä siis sinne!
    sari&co

    VastaaPoista