sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Koti-ikäväinen viikko

Tällä viikolla on ollut suuria vaikeuksia sopeutua taas opiskelemaan. Lisäksi rentouttavan loman jäljiltä olen ollut super-väsynyt koko ajan. Lomailu ja matkustaminen väsyttää. Tällä viikolla olen kuitenkin käynyt kiinnostavia keskusteluja niin marokkolaisten kuin vaihtareidenkin kanssa mm. naisten asemasta ja naisena Marokossa vierailusta ja yleisemmin vaihtanut Marokko- ajatuksia ja kokemuksia. Tällä viikolla olen ollut toistaiseksi eniten koti-ikävissä ja valmis lähtemään kotiin hetkenä minä hyvänsä. Aika monilla muillakin vaihtareilla on ollut samansuuntaisia ajatuksia nyt lukukauden toisen puoliskon alkaessa.


Haisuli Saharassa

Ohjelmassa tällä viikolla on myös ollut kuraattorin haastattelu ja sen litterointi, esseen kirjoitusta ja ranskan palauttelua mieleen. Juuri kun viime viikolla Robinsonissa sain saksan taas käynnistymään, se sekoittuu nyt ranskayrityksiini. Suunniteltiin ja palloteltiin tämän viikonlopun matkustusvaihtoehtoja koko viikkoa. Yuri oli kevätloman Turkin matkastaan selvästi väsynyt, muttei kyennyt myöntämään sitä vaan suunnitteli kovasti kanssani Tangeriin tai muualle pohjoiseen matkaamista. Itse kuitenkin havaitsin torstaina, että esseelleni ja energialleni saattaisi tehdä hyvää pysytellä yksi viikonloppu rauhassa Ifranessa. Niinpä perjantaina (marokkolaisesti avoimet suunnitelmat viime hetkeen saakka) päädyttiin lopulta pitämään lepoviikonloppu. Lepoiluuni on kuulunut esseen kirjoitusta, mutta myös bileet perjantaina, hyvää ruokaa ja perusistuskelua kera viinin Aguelmamassa eilen.


Haisuli ja berbeerikoti High Atlaksella

Keskiviikkona käytiin iltapäivän pikaisella shoppausreissulla Fesissä, jotta saan lähetettyä tuliaiset äidin ja isän mukana ensi viikolla kotiin eikä tarvitse kannella ostoksia tulevan viikonloppuna mukana. Ensi viikon missio on käydä Marjanessa (Marokon Prisma) ostamassa ruoka-aineksia ja hiusväriä. Päätettiin aloittaa korealais-amerikkalaisen Robyinin kanssa keskiviikon kokkauspäivä, koska kampuksen ruoka alkaa tulla korvista ulos. Ensi viikon suunnitelmissa on pasta carbonara, mutta täytyy varmaan soveltaa alkuperäistä reseptiä, kun pekonia voi olla hankala löytää. Tänään kuulin mielestäni käen kukkuvan, mutta jäin pohtimaan että tekeekö käki talvimatkoja ja onko kukkumista edes mahdollista kuulla täällä. Muuten täällä on kyllä ihan kevät, sellainen vaihteleva Suomen kesäkuun alun sää. Öisin saattaa olla ihan todella kylmä ja pakkastakin, mutta päivisin on aurinkoista, kukat kukkii ja runsaasti erilaisia lentäviä ötököitä on ilmestynyt kuvaan.


Haisuli uima-altaalla

3 kommenttia:

  1. Haisulilla on varmaan ollut hauskaa ja tosi kiireistä.Ja sinullakin. On aina tarpeen joskus antaa kiireen mennä ja huilata. Oletko varma, että kuulit käen kukkuvan, jospa se olikin pöllö, joka täälläpäinkin on huhuillu. Huuuu huhhuhhuuu huuuu. Vanhempasikin pistäytyivät äsken,juotiin kahvit ja istuskeltiin ulkosalla. Täällä on jo lämmintä kymmenkunta astetta ja lumi on sulanut huomattavasti.Toivottavasti koti-ikävä on tipotiessään, ei ole mitään syytä vajota synkkyyteen. Kevätterveisin Muumi

    VastaaPoista
  2. Ihan mahdollista että se oli Kägi.

    Muutto: Syysmuutto heinäkuun lopulta lokakuun alkuun, paluu huhti–toukokuun vaihteesta alkaen. Talvehtii trooppisessa Afrikassa.

    VastaaPoista
  3. heips! voin helpottaa hieman koti-ikävääsi kertomalla kuinka märkää ja loskaista täällä on. koirat kantaa turkissaan ja tassuissa kuraa ja roskia sisään niin paljon että kuvittelen jo asuvani hiekka särkillä. mutta tosi ihanaa kun aurinko jo lämmittää ja linnut laulelee. haisuli on varmaan onnellinen reissuistaan ja niistä saisi kyl tehtyä jo vaikka kirjan. uusia tuulia muumi satuihin. iloista ja valoista mieltä sinulle sinne kauas ja jaksamisia! tv:virpi

    VastaaPoista