torstai 11. maaliskuuta 2010

Ensimmäinen arvosana ja etana!

Viime perjantaina ja lauantaina söin illallista Rachidin ja Kelseyn kanssa. Aion pyytää Kelsey huomennakin, josko pääsisin taas kokemaan jonkin uuden ruokapaikan Ifranessa. Lauantaina lähdettiin ihan seuraavalle kylälle syömään legendaarista kanaa ja mausteriisiä. Ruoka Azroussa oli kyllä taksimatkan arvoista, vaikka monet (mukaanlukien taksikuski) kummastelivatkin, että menette sitten naapurikaupunkiin parikymmentä kilometriä kanan takia. Samalla reissulla tuli maisteltua myös elämäni ensimmäinen etana. Söin niitä itseasiassa kaksi. Maku muistuttaa hieman sientä, muttei ole lainkaan voimakas - päinvastoin melko mauton - ja on melkoisen pureskeltavaa. Escargot-keiton liemi sen sijaan oli oikeastikin hyvää, suolaista ja kuumaa. Olin luvannut itselleni (ja Clemensille) että jonain päivänä uskallan kokeilla etanaa. Salama-Saavalaisen logiikalla yllätysetanat, samoin kuin yllätys viisaudenhampaan poistot, eivät pelota niin paljoa etukäteen. Ja niinhän se oli.

Tiistaina sain ensimmäisen esseeni arvosanan, jota jännitin etenkin professorin kerrottua tunnin alussa, että suurin osa esseistä on surkeita ja tarjolla olisi arvosanaa korottavia tehtäviä. Kuitenkin ekasta essesstä repäisin yllätyksekseni parhaan eli A:n. Sisältö oli kyllä ihan huttua, eikä ollenkaan minun tasoistani, joten oletan, ettei taso täällä ole kovin korkea. Lisäksi Kelseyn kielioppitarkastus auttoi siihen, ettei kieli ollut ihan karmaisevinta. Tällä viikolla ollut islamilaisen taiteen koe oli yllättävän helppo, samoin ranskan koe. Huomenna vielä ranskan suullinen koe, joka onkin vaikeampi, sillä puhutusta ranskasta en ymmärrä mitään. Ranskan tuutoroinnista, jota saan tästä lähtien joka keskiviikko, huolimatta ymmärrysvaikeudet ovat melkoiset. Mutta koska arvosanojen saanti olikin noin helppoa, ei minun tarvitse opiskella täällä ihan niin paljoa kuin tähän saakka. Tosin paljon muuta tekemistä täällä ei kyllä viikolla ole.

Olen unohtanut kirjoittaa minussa tapahtuneesta muutoksesta. Jopa Yuri ja Clemens ovat huomanneet, että olen muuttunut tässä lyhyessä ajassa täällä. Selviän ilman tarkkoja aikatauluja ja rennolla asenteella odotellen vain mitä tuleman pitää. En olisi koskaan uskonut organisoivan luonteeni voivan rentoutua näin paljon. Mutta luultavasti se on vain itsesuojeluvaistoa. Yksinkertaisesti täällä ei voi elää tiukalla aikatululla tai suunnitelmilla, koska mikään ei tapahtu ajoissa eikä mikään kulkupeli tai ihminenkään ole sataprosenttisen luotettava. Aina on osattava varautua ja tehdä plan B, C ja D tilanteen mukaan. Toistaiseksi rentoilu tuntuu hyvältä ja toivon, että osan tästä huolettomuudesta voisin tuoda mukanani kotiin.

Enää yhdeksän viikkoa jäljellä. Aika kuluu kyllä siivillä, vaikka samaan aikaan olen potenut kyllästymistä täällä kampuksella. Eilen katselin jo paluulentoja kotiin ja mietin hammaslääkäriä sekä valmistumista.

8 kommenttia:

  1. Ai. Väitätkö siis, ettet enää edes suhteellisesti ole yksi porukan täsmäilynipottajista? Väitän , että jämptiyskin on suhteellista ja sidoksissa ainakin tilanteeseen, paikkaan ja porukkaan. En minä täällä Sinua mitenkään erikoisen täsmällisenä pitänyt, niin tehtiin kuten oli sovittu! Höh, niinhän pitää tehdökin. Mitenkäs siellä suhtaudutaan ylipäätään myöhästymiseen - vai onko kielessä koko käsitettä?
    Täältä tähän!
    /ari

    VastaaPoista
  2. En ikinä suostuisi syömään etanaa, hyi. Simpukoita olen syönyt pakon edessä Portugalissa, mutta muistan sen vieläkin.Onnea ranskan suulliseen ja mukavia,nimenomaan rentouttavia kokemuksia.Ja muista isäsi sanonta: Ei piä höttöillä" Olet jo menossa hyvää vauhtia sitä kohti.Tavataan toukokuussa ! muumi

    VastaaPoista
  3. Minä taas töhelsin. Ei otsikossa pitäisi lukea Aino Tormulainen kirjoitti, vaan muumi kirjoitti. En saanut sitä korjattua. Heippa

    VastaaPoista
  4. Äitisi ei vieläkään osaa vastata juttuihisi. En osannut minäkään puhelimessa selittää, vaan piti avata tää tiekkari ja siitä edetä. Meinaan panna sähköpostilla romolaisille ohjeet, saa nähdä, onnistuuko sitten. Toivotaan parasta. Ei kun kuulumisiin, muumi. P.S. nyt taisi tuo alku mennä minultakin oikein.

    VastaaPoista
  5. Hyvä Muumi! Terv. Outi

    VastaaPoista
  6. Kiitokset kirjeestäsi joka saapui meidän yllätykseksemme eilen. Etenkin kuva Haisulin suuresta seikkailusta meren rannalla, elähdytti meitä suunnattomasti. Kuva pääsi kunniapaikalle tarkkailemaan työntekoamme.
    Terv. Tohtorit

    VastaaPoista
  7. Huippua että kirje tuli perille! Voin ihan kuvitella Haisulin teidän autiopaikalla. Se varmaan ryhtyy myös konsultoimaan lääkärihommissa.

    Muumille onnittelut taitavasta kommentoinnin osaamisesta. Miekään en taida itseasiassa tietää kuinka se tehdään onnistuneesti. Olen kuullut että tämä kommentointiominaisuus on hiukan kinkkinen.

    Ari, myöhästymisessä toimii "moroccon way" eli vaihtevasti tapaamiset on 15-30min myöhässä. Tai sitten henkilökohtainen myöhästymisaika, joka toki vaihtelee. Sen sijaan täällä yliopistolla luennot alkaa ajallaan ja toistaiseksi jopa ranskan tuutorointi. Mutta mikään isompi tapahtuma ei varmasti käynnisty tasalta vaan yleensä virallisissakin isoissa tilaisuuksista odotellaan se +puoli tuntia. Etenkin marokkolaisia tavatessa yritän itsekin vetelehtiä ennen sovittua aikaa, koska on hyvin harvinaista tavata marokkolaista ajallaan.

    VastaaPoista